lördag 9 april 2016

City life


Tre dagar i Sydney och fyra dagar i Melbourne. Precis lagom länge för att hinna se det mesta, ta det lite lugnt men inte få tråkigt. Eftersom vi ändå inte kan ta med oss en massa grejer ägnar vi ingen tid alls till att gå till affärer vilket är rätt skönt. Förutom när man tappar bort kläder och måste köpa nya förstås. Jag har redan förlagt 50% av mina löparkläder, allt som var nytt.


I Sidney var temperaturen perfekt. Vi bockade snabbt av de viktigaste sevärdheterna under en promenad första dagen och hittade en mysig takbar med god öl.

Check och check!

Andra dagen sprang vi till Bondi beach via alla omvägar vi kunde hitta. Varmt och segt i kroppen, men extra skönt att doppa fötterna i havet när vi kom fram. Vi åt en jättegod lunch (lycka att få en god sallad i pommesland), en kokosglass och åkte båt tillbaka till stan. 

Vi sprang på några stränder....

Via marathon road...

Tog vattenpaus i parker...

Bondi beach! Christian badar på hajsäkert djup.

Mmm veggies


En annan dag köpte vi skaldjur på fiskmarknaden som vi åt i hamnen, promenerade på Harbour bridge och hängde på Operabaren.


Måsarna fick resternaVi lämnade Sidney för en tur genom vinlandet och längs great ocean road och kom så småningom till Melbourne. Här cyklade vi längs floden, gick på marknad, åt ännu en god lunch, åkte spårvagn och badade i hotellets pool.

Det var släktträff i dagarna tre med Christians kusiner med familjer och vi togs på barrunda, blev bjudna på grillfest och fick en guidad löptur genom staden. 

Tom grillar
Nu lämnar vi Australien för nästa äventyr. Om en lång lång resa är vi i Santiago, ses då!


Hur gick det med adoptivbarnet då? 
Vi hittade tillslut Nani i Apollo bay. Koalor växer ju upp så fort och Nani har redan hunnit bli vuxen och skaffa jobb på café. Hon kommer alltså inte att följa med på vår resa, utan stannar i Australien och bakar croissanter. 

Stolta föräldrar

I Apollo bay åt vi förövrigt en Ceviche, men det var inte den vi är på jakt efter. 

3 kommentarer:

 1. Verkar som ni haft det bra i Australien och måsarna förnekar sig inte! Lycka till med nästa ceviche!

  SvaraRadera
 2. 👍😊
  Det är en tumme upp och en smiley som ler.

  SvaraRadera
 3. Okej, okej. Alltså. hon var ju jättefin. De små, de växer upp så fort.

  SvaraRadera