onsdag 16 mars 2016

En av alla dagar på våran resa

Vaknar lite innan klockan ringer, ligger och njuter av fågelkvitter och en och annan tutning ifrån någon vilsen tuktuk.

8.15 ringer mobillarmet, men då sitter vi redan och dricker dagens första kanna med te och får in vår lokala frukost som idag består utav färsk frukt och bananpankaka (imorgon har jag blivit lovad ägghoppers igen).

Strömmen går då och då och är borta några timmar i taget så den här frukosten blir utan tidning på paddan/telefonen pga internetbrist. Njuter av utsikten av bergen och dalen.Vi bestämmer oss för att gå och kolla på den 9-bågade tåg bron några km utanför stan. Passar på att gå förbi tågstationen och försöka köpa biljetter härifrån till Hatton, går så där pga strömbrist.Tar och går längst med rälsen bort till bron. Ser en polis med pistolen nedstoppad i byxorna. Passerar även förbi två gravar en tunnel och sen är vi framme.Tar upp vattenmelon som vi köpte på marknaden tidigare i stan. Tar sen lite bilder på bron och går upp för en brant där det ligger ett litet hus som säljer juice mm.

12.40 Beställer on en kopp ingefärs te till Sofie och en kopp grönt te till mig.

Sätter oss och tittar lite. Ut kommer en bricka med två kannor te lite kex och två bananer.
De säger även till oss att det kommer ett tåg vid 13.30.

Vi tar upp våra böcker och sätter oss och läser lite medans vi dricker te och väntar.

13.30 Tittat upp ifrån boken, kommer det något tåg? Nej, det är försenat, tittar ner i boken igen och häller upp lite mer ljummet te.

14.15 Då hörs tågtutan och tåget kommer ut ifrån tunneln och ut på bron. Fantastiskt!

Alltid hungrig


Vi går en annan väg tillbaka och passerar en te fabrik som vi tar en guidad visning på. Var visst fotoförbud, så inga bilder på oss med sko/hår/mun-skydd.
Här bjuds vi på dagen fjärde kanna te.

Går tillbaka mot stan och försöker köpa tågbiljetter igen. Den här gången finns ström men vi får rådet att köpa imorgonbitti istället då biljetterna är billigare.

18.00 Stannar till och delar en öl påvägen hem till dusch.

19.30 Nydushade och fräscha ger vi oss iväg för dagens svåraste val, vad och vart ska vi äta idag..

3 kommentarer: