lördag 12 mars 2016

Surf'n Rotis

Tiden går fort när man hänger på stranden. De senaste tre dagarna har vi ägnat åt surf i Weligama. Jag tog en dryg timmes nybörjarkurs första gången, Christian kan ju redan det här så han fick agera hejarklack. Svårt och hårt är det, men himla kul när man lyckas komma upp på den där brädan. Jag hade ingen aning om att man kunde bli så blåslagen av att surfa, och på mitt första försök utan instruktör slet jag dessutom av en tånagel. Med lite tejp och längre byxor kunde jag kämpa vidare i vågorna.

Idag dissade vi den Lankesiska restaurangen för en kycklingsallad till lunch. Vi trodde väl aldrig att vi skulle tröttna på den lokala maten så fort, men det börjar bli väldigt enformigt. Det är  "rotis" som gäller här, en sorts pannkaka som man äter fylld med nåt matigt eller nåt sött till efterrätt, eller "kotti roti" där samma pannkaka är upphackad med lite grönsaker eller kött. Som en pyttipanna typ. Annars finns fried rice eller nudlar med exakt samma grönsaker som kotti rotin, så allt smakar mer eller mindre likadant. Vi brukar tjata om att få det spicy, men får tyvärr sällan gensvar. Nationalrätten rice and curry är förvånansvärt svår att få tag i, men ett par har vi fått testa iallafall.


Imorgon lämnar vi kusten och hoppas att inlandet kanske har nåt mer att bjuda på.


Själva bjuder vi på några bilder

 Surfer girl 


Surfer boy


Surfer body??


After surf


Fruktstund. Godaste passionsfrukten ever. 

Nu blir det tävling!

Hittar du kon? Svår nivå


Hittar du valarna? Medelnivå


Hittar du fiskarna? Lätt nivå


Christian har hittat present till systerdotter Vilma. En till och lite lim bara så....


Mamma mu och kråkan Sri Lanka edition 


Kotti roti


Liten nota, litet pris. Lunch för två 35kr


Det här har vi iallafall inte tröttnat på


Hej!4 kommentarer:

  1. Jag tröttnade sjukt snabbt på maten i Indien. Allt smakade samma och det var alltid bröd och någon gryta. Men ni ser ut att ha det riktigt bra!!! Stod kossan framför båten?

    SvaraRadera
  2. Verkar paradisiskt förutom det blåslagna och skrapade. Skymtade en kossa till höger under trädet. Glöm inte mammas visdomsord: aptiten är bästa kryddan.

    SvaraRadera
  3. Grattis Mamma och Camilla, ni får pris nästa gång vi ses:) Aptiten är en bra krydda, men om resten av kryddorna saknas så börjar snart även aptiten saknas. Men det blir nog bättre!

    SvaraRadera